Opiskelu Pohjois-Amerikassa

Onko opiskelu Pohjois-Amerikassa haaveesi?

Korkeakoulututkinto Amerikoissa? Tarvitseeko sitä edes kysyä. Yhdysvallat ja Kanada ovat koti monille maailman arvostetuimmista yliopistoista, joista hankitulla tutkinnolla teet vaikutuksen paitsi omaan lähipiiriisi, myös tulevaisuuden työnantajaan. Tällä mantereella on kuitenkin paljon muutakin tarjottavana, eikä ole syytä unohtaa monia mahtavia, mutta pienempiä korkeakouluja, jotka kukoistavat Pohjois-Amerikan kunnianhimoisessa ilmapiirissä.

Kanadan ranskankielisistä yliopistoista eksoottisiin korkeakouluihin Karibian saarilla – Pohjois-Amerikka on uskomattoman monipuolinen. Kenties haluat opiskella Meksikossa ja opetella samalla espanjan, maailman toiseksi puhutuimman kielen, täydellisesti? Pohjois-Amerikassa kaikki on mahdollista.

Opiskelu Pohjois-Amerikassa

Lukukausimaksut ja stipendit

Opetuksen laatu Pohjois-Amerikassa on korkea, mutta myös kilpailu on kovaa. Jo pelkän opiskelupaikan saaminen saattaa tuntua taistelulta ja sen jälkeen voit vielä toistaa koko prosessin hakiessasi stipendiä opintojen rahoittamiseksi. Vaikka lukukausimaksut ovatkin Pohjois-Amerikassa korkeat, myös rahoitusta on saatavilla runsaasti. Erilaisia stipendejä on tarjolla tuhansia: jotkut niistä ovat kaikille avoimia, mutta joitakin voit hakea, jos olet esimerkiksi hyvä urheilussa tai vaikkapa matematiikassa.

Korkeita lukukausimaksuja kauhistellessa kannattaa myös muistaa, että ne ovat erinomainen sijoitus tulevaisuuteesi. Opiskelu Pohjois-Amerikassa antaa sinulle erinomaiset lähtökohdat työllistymiselle, kun pystyt rakentamaan erittäin laajoja verkostoja jo opiskelu- ja harjoitteluaikanasi. Kaikki oppimasi taidot ja uuden kulttuurin tunteminen nostavat sinut tavanomaisen hakijan yläpuolelle.

Voit opiskella juuri sitä, mitä haluat!

Pohjois-Amerikan yliopistot ovat tunnettuja joustavuudestaan opintojen suhteen. Kurssivalikoima ja niiden suorittaminen on tehty helpoksi ja opiskelijaystävälliseksi, joten voit valita paljon kursseja, jotka täydentävät pääainettasi.

Pohjois-Amerikkaa ajatellessa tulee usein mieleen vain Yhdysvallat ja Kanada, mutta Väli-Amerikan alueella on muitakin kiinnostavia kohteita. Etenkin, jos olet kiinnostunut työskentelemään vapaaehtoisjärjestöille, opinnot esimerkiksi Kuubassa tai Costa Ricalla ovat loistavia valintoja. Lisäksi opit aivan toisenlaisen elämäntavan, joka eroaa paitsi eurooppalaisesta, myös yhdysvaltalaisesta suuresti.

Vapaa-ajan aktiviteetteja opiskelun vastapainoksi

Kuten kuvitella saattaa, Pohjois-Amerikan kokoisella mantereella on runsaasti vaihtoehtoja vapaa-ajan aktiviteeteiksi. Amerikassa voit liittyä elokuvista tuttuihin sisar-tai veljeskuntiin, jotka ovat todellisuudessa ehkä jopa villimpiä kuin ruudulla. Pohjois-Amerikan korkeakoulut ovat myös tunnettuja opiskelun ulkopuolisten aktiviteettien järjestämisestä, mikä voi mahdollistaa huiman sosiaalisten taitojen kehittämisen erinomaisen akateemisen koulutuksen ohella.

Jokaisella opiskelijalla on mahdollisuus päästä mukaan väittelykerhoon, orkesteriin tai bändiin, kokeilemaan kuorolaulua, osaksi yrittäjyysjärjestöä, näyttelykursseja tai tutor-ryhmiä. Kaikki nämä tarjoavat sinulle parhaita mahdollisia eväitä tulevaisuuten ja saat kilpailuvaltin, josta Pohjois-Amerikka on tunnettu.

Opiskelu Pohjois-Amerikassa

Pohjois-Amerikan opiskelukohteita:

Bahamasaaret
Costa Rica
Jamaica
Kanada
Kuuba
Meksiko
Nicaragua
Puerto Rico
Yhdysvallat