Opiskelu Lähi-idässä

Onko haaveissasi opiskelu Lähi-idässä?

Hiekkadyynejä ja kamelikaravaaneja, moderneja kaupunkeja, joissa pilvenpiirtäjät hipovat taivaita, perinteisiä beduiinileirejä. Lähi-itä houkuttaa monesta syystä kansainvälisiä opiskelijoita – se on maailmanluokan akateemisen tutkimuksen mekka. Suurimmassa osassa Lähi-itää on turvallista asua ja opiskella, minkä lisäksi korkeakoulut alueella ottavat turvallisuudesta huolehtimisen vakavasti.

On sanomattakin selvää, että Lähi-idän työmarkkinat elävät kukoistuskautta, ja opiskelu Lähi-Idässä tarjoaa sinulle loistavia mahdollisuuksia tulevaisuutta ajatellen. Jos suoritat tutkintosi täällä, olet etulyöntiasemassa töitä hakiessasi, kun tunnet paikallisen kulttuurin jo valmiiksi. Verkostoituminen erilaisten yritysten kanssa esimerkiksi Dubaissa ja Qatarissa saattaa hyvinkin tarjota sinulle työpaikan heti valmistumisen jälkeen. Lähi-idän valtiot ja niissä toimivat yritykset ovat innokkaita sijoittamaan osaaviin ihmisiin ja kansainvälistämään henkilökuntaansa.

Useat maailman arvostetuimmista yliopistoista ovat avanneet sateliittikampuksia Lähi-itään. Monet näistä korkeakouluista tarjoavat tutkintoja, jotka ovat tunnustettuja myös koulun “emämaan” järjestelmässä, esimerkiksi Britanniassa, Yhdysvalloissa tai Australiassa. Tällaisen tutkinnon avulla avaat paitsi monia ovia Lähi-idässä, myös ympäri muuta maailmaa.

Opiskelu Lähi-Idässä

Lukukausimaksut ja stipendit

Maasta riippuen lukukausimaksut saaattavat olla melko korkeat, mutta eri tahot tarjoavat paljon erilaisia stipendejä.

Opinnot valmentavat sinua työelämään

Tekniikan opinnoista Israelissa historiallisiin opintoihin Omanissa, Lähi-idästä löydät kaikkea. Voit kehittää itseäsi työelämää varten Tel Avivissa tai opetella arabikulttuurin saloja missä tahansa alueen valtioista.

Huolimatta valitsemastasi alasta, opiskeluympäristösi tulee olemaan yksi maailman mielenkiintoisimmista. Melkeinpä mistään muualta maailmasta et löydä yhtä pitkää konfliktien ratkaisun ja rauhan historiaa. Korkeakoulut Israelissa, Jordaniassa, Libanonissa, Egyptissä ja Yhdistyneissä Arabiemiraateissa valmistavat sinua erinomaisesti tulevaa työuraa varten.

Vapaa-aikaa kansainvälisessä hengessä

Lähi-idän korkeakoulut pyrkivät aktiivisesti saamaan alueesta kansainvälisemmän ja houkuttelemaan vaihto-opiskelijoita. Tulet huomaamaan tämän sekä koulussa että vapaa-ajallasi. Korkeakouluissa saattaa olla oppilaita yli sadasta eri maasta, ja harrastusmahdollisuudet ovat sen mukaiset: voit liittyä näyttelykerhoon, rugbyjoukkueeseen, jalkapallopeliin, elokuvakerhoon tai vaikkapa taitoluisteluryhmään!

Jos opiskelumaasi alkaa tuntua tylsältä, matkustaminen Lähi-idässä on kiinnostavaa sen monipuolisuuden vuoksi. Osa maailman ylellisimmistä lentoyhtiöistä on kotoisin täältä, joten varaudu matkustamaan tasokkaasti– jopa opiskelijabudjetilla. Jos nautit hyvästä ruoasta, Lähi-itä ei petä sinua tälläkään osa-alueella: ruokakulttuuri on mahtavan rikas erilaisine mausteineen ja erikoisuuksineen.

Opiskelu Lähi-Idässä

Lähi-idän opiskelukohteita:

Bahrain
Irak
Iran
Israel
Jordania
Kuwait
Oman
Qatar
Saudi Arabia
Yhdistyneet Arabiemiraatit