Opiskelu Euroopassa

Miltä kuulostaa opinnot maailman perinteisimmissä korkeakouluissa?

Eurooppa on koulutuksen monipuolisuuden osalta maailman kärkikastia. Tällä mantereella voit opiskella suurissa, kaikkein perinteisimmissä yliopistoissa Britanniassa, Ranskassa tai Saksassa, mutta myös pienissä ja moderneissa oppilaitoksissa. Opiskelu Euroopassa tarjoaa valtavan kirjon vaihtoehtoja!

Pohjoismaat ovat tunnettuja erinomaisesta julkisesta koulutusjärjestelmästään, joka kilpailee samalla tasolla maailman kalleimpien yksityiskoulujen kanssa. Pienetkin eurooppalaiset maat, kuten Viro, ovat ponnistaneet menestykseen muun muassa aktiivisen start-up-kehityksen avulla.

Euroopassa opiskelulle löytyy siis yhtä monia syitä kuin mantereella on opiskelijoita. Joillekin unelmakohde saattaa olla pieni itävaltalaiskylä Alpeilla, jossa voit suorittaa vaikkapa restonomin tutkinnon. Toisille unelma on saada käytännönläheistä opetusta saksalaisissa ammattikorkeakouluissa.

Maailman vanhimpia yliopistoja löytyy Espanjasta ja Italiasta. Siellä voit viettää vapaa-aikaasi vaikkapa maistellen viiniä manchego-juuston tai parmankinkun kanssa. Mitä tahansa haluat, opiskelu Euroopassa tarjoaa varmasti jotakin juuri sinulle!

Opiskele Euroopassa

Lukukausimaksut ja stipendit

Eurooppa on ainutlaatuinen myös siksi, että siellä on mahdollista opiskella korkeakouluissa jopa ilmaiseksi. Myös niissä yliopistoissa, joissa lukukausimaksuja veloitetaan, ne ovat yleensä tasoltaan alhaisempia kuin esimerkiksi Australiassa tai Yhdysvalloissa. Lisäksi etenkin, kun otetaan huomioon opintojen laatu, saat varmasti rahoillesi vastinetta.

Rahoitusvaihtoehtojakin on useita ja stipendejä on tarjolla lukuisia. Joissakin maissa, kuten Ruotsissa, voit saada jopa koko opintojen lukukausimaksut kattavan stipendin. Voit myös hakea erilaisten järjestöjen stipendejä, jotka on yleensä suunntattu innokkaille ja motivoituneille opiskelijoille.

Joustavat opinnot ja tutkinto-ohjelmat

Euroopassa pystyt opiskelemaan lähes mitä tahansa arvostetuimmista oikeustieteellisistä tutkinnoista monialaisiin Itämeren opintoihin. Haluatko opiskella englanniksi, ranskaksi, espanjaksi, saksaksi, italiaksi tai venäjäksi? Euroopassa voit opetella minkä tahansa näistä kielistä opintojesi ohessa tai suorittaa koko tutkinnon itsellesi vieraalla kielellä. Sveitsissä voit esimerkiksi oppia ranskaa ja saksaa – Eurooppa on täynnä monikielisiä maita. Silti myös pelkällä englannin kielen taidolla pärjää yleisesti koko Euroopassa. Monet yliopistot tarjoavatkin kokonaisia tutkintoja oman äidinkielensä lisäksi myös englanniksi.

Vapaa-ajan aktiviteetit

Kaikkihan me tiedämme, että rankka työ vaatii myös rankat huvit. Eurooppa pystyy tarjoamaan huvia ja kiinnostavaa tekemistä, se on varma. Kulttuuririkas ja pitkän historian omaava manner on leikkikenttäsi, jonka tutkiminen käy helposti edullisen ja hyvin toimivan julkisen liikenteen avulla. Kaikki nähtävyydet Venetsian kanaaleista Budapestin romanttiseen keskustaan ovat ulottuvillasi, jos päätät opiskella Euroopassa!

Opiskelu Euroopassa

Opiskelukohteita Euroopassa:

Alankomaat
Belgia
Bosnia ja Herzegovina
Bulgaria
Espanja
Iso-Britannia
Islanti
Irlanti
Italia
Itävalta
Kosovo
Kreikka
Kroatia
Kypros
Latvia
Liettua
Luxemburg
Malta
Norja
Puola
Portugali
Ranska
Romania
Ruotsi
Saksa
Serbia
Slovakia
Slovenia
Suomi
Sveitsi
Tanska
Tsekin tasavalta
Turkki
Ukraina
Unkari
Valko-Venäjä
Venäjä
Viro