Opiskelu Etelä-Amerikassa

Onko haaveissasi opiskelu Etelä-Amerikassa?

Miten olisi kävelyretket kuumankosteissa sademetsissä Brasiliassa tai vaellus Perun korkeissa vuoristoissa? Etelä-Amerikasta ei puutu monipuolisuutta ja alhaisilla elinkustannuksilla pääset kokemaan monia planeettamme upeimmista nähtävyyksistä. Alueelta löytyy hyvämaineisia yliopistoja, joilla on vaikuttava historia ja pitkät perinteet tutkimustyössä. Opiskelu Etelä-Amerikassa avaa takuulla monia mielenkiintoisia ovia elämässäsi.

Osalla Etelä-Amerikan valtioista on hyvinkin suuri vaikutus maailmankauppaan, joten opinnot tällä mantereella tarjoavat myös hyvät työllistymismahdollisuudet. Paikallisen kulttuurin ja tapojen oppiminen jo opiskeluaikana on ehdoton kilpailuvaltti tulevaisuuden työmarkkinoilla. Monilla eurooppalaisillakin yrityksillä on paljon toimintaa Etelä-Amerikassa, joten voit saada työpaikan kotimaastasi, mutta silti työskennellä esimerkiksi Brasiliassa.

Kielitaidon suhteen Etelä-Amerikka on otollinen: voit harjoittaa sekä espanjan että portugalin taitojasi, jotka ovat nykymaailmassa arvostettuja ja laajasti puhuttuja kieliä. Omaksuttuasi näistä toisen, tai vaikka molemmat, olet entistä paremmassa asemassa työnhaun suhteen. Suurin osa Etelä-Amerikasta on espanjankielistä, mutta maailman viidenneksi suurin valtio, Brasilia, käyttää virallisena kielenään portugalia. Lisäksi alueella on sen ainutlaatuisen historian ansiosta lukuisia alkuperäiskansoja, jotka puhuvat kukin omaa kieltään.

Opiskelu Etelä-Amerikassa

Lukukausimaksut ja stipendit

Verrattuna pohjoiseen naapuriinsa, Etelä-Amerikan lukukausimaksut ovat huomattavasti alhaisemmat. Huolimatta tästä myös useat julkiset korkeakoulut ovat saavuttaneet hyvän maineen ja loistavat erityisesti tutkimustyössä. Apurahoja on tarjolla runsaasti myös kansainvälisille opiskelijoille. Julkisissa oppilaitoksissa ei yleensä ole lukukausimaksuja, mikä tekee Etelä-Amerikasta erinomaisen opiskelukohteen, jos haluat elää alhaisilla kustannuksilla. Yleinen hintatasokin on Eurooppaan ja Pohjois-Amerikkaan verrattuna erittäin edullinen – etenkin ruoan suhteen.

Opiskelukokemukset auttavat sinua erottumaan joukosta

Arvostetuimpia tutkintoja Etelä-Amerikassa ovat taloustieteet, rahoitus, tekniikka, oikeustieteet ja kielet. Alueen merkitys maailmantaloudelle on jatkuvassa kasvussa, joten verkostoituminen jo opiskeluaikana kannattaa.  Paikallisten kielien opetteleminen on myös tärkeää, sillä englantia ei aina puhuta yleisesti.

Vapaa-aika

Etelä-Amerikka on täynnä historiallisia ja maantieteellisiä nähtävyyksiä, puhumattakaan uskomattoman monipuolisesta ruokakulttuurista. Brasiliassa voit maistella picanha – grilliherkkua ja Argentiinassa malbec-viiniä. Etelä-Amerikalla on loputtomasti tarjottavaa – edullisilla hinnoilla.

Luonnonnähtävyyksistä ei ole pulaa: alueelta löytyvät maailman levein joki, pisin vuorijono, korkeimmalla sijaitseva pääkaupunki sekä maailman laajin vesiputousalue. Amazonin sademetsistä ei puutu uniikkeja eläinlajeja ja Patagoniasta voit löytää myös pingviinejä! Amazon, maailman suurin ja monimuotoisin luontokohde, kattaa yli puolet jäljellä olevista sademetsistä, joten niiden tutkimiseen tarvitset useamman opiskeluvuoden.

Jos olet enemmän urbaani sielu, Etelä-Amerikasta löytyy myös upeaa katukulttuuria. Voit opetella useiden latinotanssien salat: tangoa Argentinassa, sambaa Brasiliassa tai merengueta Venezuelassa. Tanssin pyörteissä on myös helppo tutustua paikallisiin ja sulautua joukkoon!

Opiskelu Etelä-Amerikassa

Opiskelukohteita Etelä-Amerikassa:

Argentiina
Bolivia
Brasilia
Chile
Ecuador
Kolumbia
Paraguay
Peru
Uruguay
Venezuela