Opiskelu Australiassa ja Oseaniassa

Kiinnostaisiko sinua opinnot kenguruiden tai Keski-Maan maisemissa?

Tiesitkö, että Australiassa sijaitsee maailman kansainvälisimpiä yliopistoja ja se on yksi suosituimmista ulkomaanvaihdon kohteista?  Melkein jokainen tuntee jonkun, joka on opiskellut, ollut töissä tai muuten vain viettänyt aikaa Australiassa, eli tuttavallisemmin ”Down Under” ja toki se saa miettimään, mikä siellä sitten on niin erikoista.

Jos opiskelet Australiassa tai Oseaniassa, sinulla on mahdollisuus paitsi saada tutkintosi kansainvälisesti arvostetuista korkeakouluista, myös kokea elämä ainutlaatuisten luonnonihmeiden ympäröimänä. Uusi-Seelanti on myös täynnä arvostettuja korkeakouluja, joiden opetus tapahtuu englanniksi. Ja kukapa ei haluaisi opiskella Taru Sormusten Herrasta -maisemissa? Oseaniassa on myös lukemattomia pienempiä saaria, jotka vetävät ihmisiä puoleensa eksoottisuudellaan ja vaihtomahdollisuuksillaan: olet ehkä saattanut tavata jonkun, joka on opiskellut esimerkiksi Fijillä. Sinullakin on mahdollisuus mennä mihin tahansa ja juuri se, että olet opiskellut kaukaisella Oseanian saarella, voi nostaa sinut tavallisten työnhakijoiden joukosta erottuvaksi.

Opiskelu Australiassa ja Oseaniassa

Opiskelu Australiassa ja Oseaniassa tarjoaa lukuisia vaihtoehtoja

Opiskelu Australiassa tai Oseaniassa on sinulle ehdottomasti kilpailuvaltti paitsi akateemisessa maailmassa, myös työmarkkinoilla. Et ainoastaan pääse opiskelemaan maailman arvostetuimpiin korkeakouluihin, mutta tutustut myös uusiin ihmisiin kaikista maailman kolkista, sillä kansainvälisyysaste on hyvin korkea täällä päin maailmaa. Vaikka päättäisit lähteä valmistumisen jälkeen takaisin kotimaahasi, luomasi verkostoista kaukaisessa kenguruiden maassa on sinulle varmasti hyötyä tulevaisuudessakin.

Paikalliset korkeakoulut osaavat ottaa kansainväliset opiskelijat hyvin huomioon. Tunnet varmasti nopeasti itsesi kotoisaksi ja oman tutkinnon löytäminenkään ei ole niin vaikeaa, sillä täältä löytyy kaikkea kaupan, oikeustieteiden, turismin, tekniikan ja informaationteknologian aloilta – monien muiden tutkintojen lisäksi.

Lukukausimaksut ja stipendit

Tähän asti kaikki on ehkä vaikuttanut unelmalta, mutta paluu maan kamaralle seuraa: opiskelu Australiassa ja Oseaniassa ei ole halvimmasta päästä. Lukukausimaksut saattavat olla hyvinkin korkeita, eivätkä elinkustannuksetkaan ole aivan edullisimmasta päästä, verrattuna esimerkiksi Aasiaan. Kun kuitenkin punnitset etuja, joita Australiassa ja Oseaniassa opiskelusta saat, löytyy rahoitukseen uudenlainen näkökulma. Tuhannet opiskelijat löytävät vuosittain keinon, jolla päästä toteuttamaan unelmaansa tässä maanosassa.

Stipendit ovat yksi vaihtoehto, ja niitä voi hakea useista eri paikoista. Oppilaitokset tarjoavat eri alojen vaihto-opiskelijoille stipendejä, jotta he tulisivat suorittamaan osan tutkintoaan Australiaan ja Oseaniaan, joten stipendien etsiminen ajoissa kannattaa! Stipendien lisäksi Australia tarjoaa opiskelijoille mahdollisuuden työskennellä opintojen ohessa: loma-ajoilla rajoittamattomasti ja lukukauden aikanakin merkittävän määrän tunteja. Voit siis saada jo arvostettua työkokemusta opiskeluaikanasi!

Vapaa-aika

Konnun vehreistä maisemista hippibileisiin rannalla – Australiassa ja Oseaniassa aika ei käy varmasti pitkäksi edes loma-aikana. Parasta on, että täällä vapaa-ajan aktiviteetit eivät rajoitu maan kamaralle, sillä myös vesiurheiluaktiviteetteja on lukemattomia! Voit tutkia koralliriuttoja, opetella surffaamaan tai sukeltamaan ja päättää illan menevässä yöelämässä.

Jos ruoka on intohimosi, et tule pettymään Australian ja Oseanian ruokatarjontaan. Erilaisia ruokalajeja on tarjolla lukemattomia ja paikalliset ruoat ovat saaneet vaikutteita ympäri maailmaa. Voit siis kokeilla uusia ruokia ja makuja vaikka joka päivä! Lisäksi alueella on omat viininsä, joista löydät varmasti myös suosikkisi. Ehkä pääset myös kokeilemaan Samoalaista ”umua”, joka on hyvin perinteinen maauuni – et tule pettymään sen tuottamiin makunautintoihin!

Opiskele Australiassa ja Oseaniassa

Opiskelukohteita Australiassa ja Oseaniassa:

Australia
Uusi-Seelanti