Opiskelu Afrikassa

Haluaisitko opiskella maailman toiseksi suurimmalla mantereella?

Tiesitkö, että maailman vanhin yliopisto on perustettiin Afrikassa? Kyllä vain: University of al-Qarawiyyin perustettiin Marokossa jo vuonna 859. Jos mielesi halajaa tutkimaan Afrikan ihmeitä, on hyvä tietää myös sen tulevaisuudesta. Afrikka on kehittymässä hurjaa vauhtia, sekä taloudellisesti että sosiaalisesti. Afrikka on tällä hetkellä maailman nopeimmin kasvava talousalue. Huolimatta maailman nykyisestä taloustilanteesta, Afrikkaan sijoitetaan edelleen vahvasti, esimerkiksi Kiinan toimesta.

Pohjois-Afrikan maissa, kuten Egyptissä ja Marokossa, koulutuksen juuret ovat syvällä maiden kulttuurissa. Toisaalta suurin osa Afrikan tunnetuimmista korkeakouluista sijaitsee tänä päivänä eteläisessä Afrikassa. Afrikka on niin suuri, että sieltä löytyy jotakin jokaiselle, ja opiskelu Afrikassa on varmasti yksi elämäsi ainutlaatuisimmista kokemusista!

Opiskelu Afrikassa

Lukukausimaksut ja stipendit

Lukukausimaksut vaihtelevat mantereen sisällä suuresti. Monet korkeakoulut tarjoavat opiskelijoille kampuksella sijaitsevia asuntoja, jotka auttavat elinkustannuksien budjetoinnissa. Stipendejä on myös mahdollista hakea useista eri paikoista. Yleisesti elinkustannukset ovat Afrikassa huomattavasti Eurooppaa matalammat.

Tutkintoja, jotka tähtäävät työelämään

Afrikasta saat koulutuksen, joka tähtää opettamaan sinulle taitoja tulevaisuuden työuraa varten. Käytännönläheinen opetus on usein liitetty Afrikan talouteen, mikä mahdollistaa upeita uravaihtoehtoja esimerkiksi kansainvälisissä yrityksissä, jotka haluavat sijoittaa Afrikkaan. Jos haaveenasi on työskennellä vapaaehtoistyössä tai kehitysavun parissa, Afrikka on erinomainen paikka aloittaa. Monet kansainväliset organisaatiot tarjoavat harjoittelupaikkoja, jotka voivat olla ensimmäinen askeleesi oikeaan suuntaan. Jos taas olet kiinnostunut hieman erilaisemmista tutkinnoista, kuten eläintarhatieteen opinnoista, Afrikasta löytyy niitäkin!

Useat afrikkalaiset korkeakoulut tarjoavat opiskelijoilleen myös mahdollisuuden hyväntekeväisyystyöhön opintojen ohella. Opiskelu Afrikassa ei takaa sinulle ainoastaan tutkintoa, vaan opit uskomattoman määrän erilaisista kulttuureista, luonnosta ja tavoista. Kansainvälistyvässä maailmassa tämä on valttikortti.

Vapaa-aika

Vapaa-ajan aktiviteettien määrä Afrikassa on loppumaton. Voit tutkia etelän rikkaita viinialueita, seurata vanhoja siirtomaateitä läpi safarin Keniassa tai shoppailla vilkkaalla basaarialueella Tunisiassa.  Löydät varmasti aina jotakin, mikä kiinnostaa juuri sinua. Vaikka matkustaminen Afrikassa onkin joskus hidasta ja vaivalloista, siihenkin kannattaa suhtautua kokemuksena. Jokainen matka on seikkailu itsessään, ja päästessäsi perille et varmasti tule katumaan edes kymmenen tunnin automatkaa.  Kuka ei haluaisi nähdä villieläinten kirmaavan safareilla tai siemailla aitoa marokkolaista minttuteetä Saharan tähtitaivaan alla?

Opiskelu Afrikassa

Korkeakoulut voivat myös auttaa vapaa-aikasi täyttämisessä tarjoamalla erilaisia aktiviteetteja, kuten jalkapalloa, vapaaehtoistyötä ja tutkimusmatkoja luontoon tai lähikaupunkeihin. Afrikkalaisilla yliopistoilla on länsimaisten koulujen tapaan erilaisia kerhoja ja verkostoja, joissa voit tavata uusia samanmielisiä opiskelijoita. Jos aikasi kuitenkin käy pitkäksi, voit myös opetella yhden Afrikan 11 virallisesta kielestä!

Opiskelukohteita Afrikassa:

Algeria 
Angola
Botswana
Egypti
Etelä-Afrikka
Etiopia
Ghana
Kamerun
Kenia
Kongon demokraattinen tasavalta
Marokko
Namibia
Nigeria
Senegal
Tansania
Tunisia
Uganda