Opiskelu Aasiassa

Haluatko opiskella yhdellä maailman monikulttuurisimmista alueista?

Opiskelu Aasiassa on erinomainen vaihtoehto etenkin sijaintinsa kannalta: Aasia on maailman suurin ja monipuolisin manner. Lisäksi siellä myös asuu eniten ihmisiä, yli 60 % koko maailman väestöstä.

Aasian talous ja poliittinen ja kulttuurinen vaikutusvalta ovat jatkuvassa, ennennäkemättömässä kasvussa. Opiskelu Aasiassa auttaa suuresti paitsi kulttuuritietämyksen kartuttamisessa, myös tulevaisuuden verkostojen rakentamisessa. Monet kansainväliset yritykset arvostavat suuresti aasialaista kulttuuritietämystä omaavia työntekijöitä ja opinnot jossakin Aasian maassa auttavat sinua varmasti erottumaan joukosta.

Yksi syistä Aasian nopeaan talouskasvuun on mantereella tarjottavan koulutuksen korkea laatu. Opiskelu on hyvin kilpailuhenkistä ja kamppailu parhaista opiskelupaikoista alkaa jo peruskoulussa. Työmoraali, kunnianhimoisuus ja peräänantamattomuus ovat aasialaisia valtteja, jotka vaikuttavat suoraan yliopistojen opetussuunnitelmiin. Aasialaisen koulutuksen tavoitteena on tehdä valmistuneista opiskelijoista tuottavia yhteiskunnan jäseniä, mutta myös varustaa heidät taidoilla, jotka parantavat heidän mahdollisuuksiaan työmarkkinoilla.

Opiskelu Aasiassa

Lukukausimaksut ja stipendit

Lukukausimaksut Aasiassa voivat olla hyvin matalia, etenkin verrattuna moniin länsimaihin. Lisäksi Aasian etuihin kuuluvat alhaiset elinkustannukset yleisesti, etenkin Kaakkois-Aasian maissa kuten Thaimaassa, Malesiassa, Vietnamissa ja Filippiineillä. Toisaalta talousmahdit kuten Japani, ovat hintatasoltaan lähellä länsimaita tai jopa kalliimpia. Stipendejä on kuitenkin laajasti tarjolla lähes kaikkiin Aasian maihin.

Koko tutkinto vai vain muutama kurssi?

Monet Aasian yliopistot pärjäävät erinomaisesti kansainvälisissä vertailuissa, mikä on otettu selvästi huomioon paikallisissa kouluissa. Esimerkiksi Kiinan, Etelä-Korean, Japanin ja Hong Kongin menestystarinat ovat paljolti erinomaisen koulutuksen ansiota.  Nämä talousmahdit muokkaavat meidänkin markkinoitamme ja ovat Aasian parhaiden yliopistojen synnyinsijoja.

Kaakkois-Aasian talousmahdit eivät kuitenkaan ole ainoita kiinnostavia kohteita Aasiassa. Kazakstan on ilmoittanut, että se tähtää olemaan seuraava ”koulutuksen Singapore”. Jos haluat olla tutkintosi suhteen edelläkävijä, harkitse opintoja Kazakstanissa, Intiassa tai Malesiassa!

Aasialainen vapaa-aika: jokaiselle jotakin

Olit sitten kiinnostunut elektronisista urheilupeleistä Koreassa, kriketin pelaamisesta Intiassa tai pubikierroksesta Thaimaassa, Aasiasta löydät ne kaikki. Voit harrastaa kamppailulajeja niiden juurilla Japanissa ja Koreassa tai rauhoittua joogaretiriitillä Indonesiassa. Yliopistoilla on myös lukuisia urheilujoukkueita, joihin voit liittyä opintojesi ajaksi pysyäksesi hyvässä kunnossa ja löytää uusia elinikäisiä ystäviä.

Aasiassa et myöskään ole jumissa vain yhdessä maassa, sillä matkustaminen on hyvin edullista. Halpalentoyhtiöitä on useita ja ne kuljettavat sinut edullisesti maasta toiseen ja  saarelta saareen. Matkustaminen Aasiassa saattaa myös olla pieni seikkailu, etenkin jos lähdet moottoripyöräilemään Vietnamissa tai surffilaudan päälle Balilla.

Opiskelu Aasiassa

Opiskelukohteita Aasiassa:

Armenia
Azerbaijan
 
Bangladesh
Georgia
Etelä-Korea
Filippiinit
Hong Kong
Intia
Indonesia
Japani
Kambodza
Kazakstan
Kiina
Macao
Malesia
Myanmar 
Nepal
Pakistan
Singapore
Taiwan
Thaimaa 
Uzbekistan
Vietnam