Missä opiskella?

Mietitkö, missä opiskella? Jäädäkö kotimaahan vai lähteäkö kauemmas? Kotimaassa opiskelu on usein helpoin vaihtoehto, mutta toisaalta ulkomailla vaihtoehtojen kirjo moninkertaistuu. Ulkomailla opiskellessa yliopistoajoistasi saattaa myös kehittyä monin verroin antoisampi ja opettavaisempi kokemus, kuin kotimaahan jäädessä. Kansainvälinen tiimimme Study Advisorylla voisi kirjoittaa kokonaisen kirjan siitä, miksi ulkomailla opiskelu kannattaa, ja jos tilanteesi vain sallii, suosittelemme lämpimästi vähintäänkin vaihto-opiskelua ulkomailla!

Missä opiskella?
Koko maailma on avoinna ja täynnä mahdollisuuksia toteuttaa unelmasi!

Missä olisi juuri minulle oikea paikka opiskella?

Opiskelupaikkaa valittaessa sijainti on yksi avainasioista, ja “Missä opiskella?” on luultavasti yksi tärkeimmistä mielessäsi pyörivistä kysymyksistä tulevaisuutta suunnitellessasi. Nykypäivänä valinta ei ole rajoittunut vain yhteen maahan, vaan valinnanvaraa on eri puolilla maailmaa.

Olet varmasti miettinyt, olisiko järkevää suorittaa opinnot kotimaassasi. Vai pitäisikö sittenkin lähteä ulkomaille? Ehkäpä englanninkieliseen tai muuhun länsimaiseen maahan? Vai ehkä sittenkin johonkin eksoottisempaan kohteeseen? Onko ulkomailla opiskelusta mitään hyötyä? Missä maissa voin tehdä jotakin itseäni kiinnostavaa myös vapaa-ajallani?

Alta löydät  listan maista, joissa saattaisit haluta opiskella. Profiileista löydät monia hyödyllisiä, opiskeluun liittyviä, mahdollisimman ajankohtaisia tietoja. Etsi se siistein maa näiden joukosta – tulet yllättymään kuinka monta hyvää vaihtoehtoa myös oman maasi ulkopuolelta ja kenties aivan odottamattomista paikoista löytyy!

Opiskelu Afrikassa

Opiskelu Aasiassa

Opiskelu Australiassa ja Oseaniassa

Opiskelu Euroopassa

Opiskelu Lähi-Idässä

Opiskelu Pohjois-Amerikassa

Opiskelu Etelä-Amerikassa