Arvostele yliopistosi

Kuinka sinä arvostelisit oman korkeakoulusi?

Tiesitkö, että yhdeksän kymmenestä nuoresta pitää opiskelutovereidensa ja ystäviensä arvioita kouluistaan arvokkaina tiedonlähteinä opiskelupaikkaa valitessa? *

Nyt on sinun mahdollisuutesi arvostella oma korkeakoulusi ja auttaa muita oikean opiskelupaikan löytämisessä!

Muutama minuutti aikaasi voi säästää tunteja toisilta, mutta myös auttaa itseäsi myöhemmin, jos päätät jatkaa opintojasi. Jaa siis tietosi ja arvostele korkeakoulusi tänään!

Arvostele korkeakoulusi
Minkä arvosanan sinä antaisit korkeakoulullesi?

Miten se toimii:

Kuinka kansainvälinen korkeakoulusi on? Onko kampusalue viihtyisä ja turvallinen? Millaisia vapaa-ajanvietto- ja harrastusmahdollisuuksia yliopisto ja opiskelukaupunkisi tarjoavat? Entä mitä sanoisit opetuksen laadusta? Yksinkertaista: etsi oma korkeakoulusi ja anna sille pisteitä ja vapaamuotoinen arviosi.

Arvostelusi koostuu kuudesta eri osa-alueesta

Voit pisteyttää nämä osa-alueet valitsemalla kyseistä kategoriaa vastaavan tason viiden valintapisteen kautta. Mitä enemmän pisteitä annat, sitä parempi kokonaisarvio korkeakoululle muodostuu. Myös puolikkaat pisteet ovat mahdollisia, voit siis antaa vaikka kaksi, kaksi ja puoli ja tai neljä ja puoli pistettä opetuksen laadusta.

  • Opetus– Opetuksen laatu? Kurssien sisältö ja kurssimateriaalit?
  • Kampus – Minkälainen ilmapiiri kampuksella vallitsee? Minkälaiset tilat ovat? Sijainti? Onko kampuksella tarjolla mitään aktiviteetteja?
  • Opiskelijapalvelut – Kuinka hyvin palveluita opiskelijoille on järjestetty? Kuinka hyödyllisiä ja tehokkaita saamasi palvelut olivat?
  • Kansainvälisyys – Minkälainen kansainvälinen ilmapiiri kampuksella on? Onko kursseja tarjolla muilla kuin kotimaisilla kielillä? Oliko kampuksella monia ulkomaisia opiskelijoita?
  • Vastine rahalle – Kuinka hyvätasoinen korkeakoulusi on suhteessa opiskelukustannuksiin? Entä suhteutettuna elämiseen tarvittavaan kulutukseen?
  • Turvallisuus – Tunsitko olosi turvalliseksi kampuksella? Entä opiskelukaupunki – kuinka turvalliselta se tuntuu?

Vapaamuotoiset arvostelut

Viiden kohdan arvostelun lisäksi voit jättää arvosteluusi vapaamuotoisen, sanallisen arviosi. Tämä on erinomainen mahdollisuus tähdentää ja perustella antamiasi pisteitä, sekä saada äänesi kuuluviin, sillä myös yliopiston henkilökunta voi ottaa näistä arvioista oppia.

  • Sanallinen arvio – Kerro omin sanoin omasta opiskelukokemuksestasi! Mitkä olivat niitä pääkohtia, joihin perustit antamasi pisteet?
  • Valmistumisvuotesi – Tähän voit lisätä valmistumisvuotesi, oli se sitten arvioitu tai jo toteutunut. Jos olet arvioimassa vaihto-korkeakouluasi, merkitse vuosi jolloin suoritit vaihtosi.
  • Kansalaisuutesi – Kansalaisuutesi lisääminen tarjoaa profiilien katsojille lisätietoa korkeakoulun kansainvälisyydestä. Suosittelemme täyttämään tämän kohdan – se on aina hyödyllinen tieto opiskelupaikkaansa etsiville.

Arvostele ja tuet samalla hyväntekeväisyyttä

Tiesitkö, että jokaisesta jätetystä korkeakouluarvostelusta lahjoitamme 25 senttiä UNESCOn lasten koulutusta tukevaan rahastoon? Löydät lisätietoa hyväntekeväisyydestämme täältä.

* Study Advisoryn kesäkuussa 2015 tuottama tutkimus.